Extra maatregelen Zottegem

Gezien de hoge besmettingscijfers en het hoge aantal ziekenhuisopnames in Zottegem heeft het bestuur bij burgemeestersbesluit van 13 november 2020 beslist extra maatregelen te nemen in de strijd tegen het coronavirus.

Hierdoor mogen tot 29 november 2020 geen fysieke lessen in de academie doorgaan. In tegenstelling tot eerder bericht blijft de academie na de herfstvakantie dus ook gesloten voor de eerste en de tweede graad (-12 jarigen) en kunnen er geen 1 op 1 lessen doorgaan.

Er wordt tijdelijk volledig overgeschakeld naar afstandsonderwijs:

  • De leerkrachten doen hun uiterste best om +18-jarige studenten via digitale weg input te geven, te begeleiden en feedback te geven zodat het artistiek leertraject thuis verder gezet kan worden. De leerkrachten nemen contact op om af te spreken hoe dit georganiseerd kan worden.
  • Jongeren (12-18 jaar) werken van thuis uit aan een gemeenschappelijk project ‘wall of faces’. Ze worden hierin begeleid door hun leerkrachten via gerichte online opdrachten.
  • Kinderen tot 12 jaar vinden wekelijks op de website nieuwe, leuke opdrachten om thuis te doen. Deze worden aangereikt per leeftijdsgroep: 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-11 jaar.