Kunstenaars uit De Studio te gast in de academie

De Studio is een atelier van het Arbeidscentrum Gavere van vzw De Bolster, een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking met hoofdzetel in Beerlegem.

De artistieke begeleiders van De Studio aan het woord

In De Studio worden cliënten die er komen tekenen en schilderen ondersteund door 2 artistieke begeleiders om hun eigen beeldtaal te kunnen ontwikkelen, zodat iedereen op zijn manier zijn 'weg kan volgen'. Reeds jaren hebben wij een goed contact met de academie van Zottegem, waar 2 cliënten van bij ons wekelijks les volgen en dan deze extra vorming meebrengen naar het atelier. Het is een dankbare aanvulling op hun artistieke ontwikkeling.

Wij zijn de academie dankbaar dat we als gast de opportuniteit krijgen om een tentoonstelling te realiseren met kunstwerken uit De Studio.

Jan Geldhof & Culann Keys

Inclusie en diversiteit

Inclusie en diversiteit zijn belangrijke pijlers in het artistiek pedagogisch project van de Academie. Elk individu - ongeacht leeftijd, sociale status, culturele en/of religieuze achtergrond, taal, fysieke of mentale beperking – is welkom. Diversiteit binnen de academie zien we als een verrijking. Meer nog, de uniciteit van iedere student vormt een belangrijk vertrekpunt voor het leertraject! Deze verscheidenheid aan achtergronden zorgt voor een onmisbare kruisbestuiving en kan zo de opleiding verrijken. We verwachten geen voorafgaande kennis van de studenten, een open ingesteldheid, leergierigheid en stevige portie nieuwsgierigheid des te meer.

De tentoonstelling ‘kunstenaars uit de studio (VZW De Bolster)’ loopt van 25 03 tot 02 04 en van 19 04 tot 23 04 2022 in de galerij van de academie. Di, wo, vr 13.30 – 20.30; do 17.30 – 21.00 en za 9.00 – 16.30 uur

Realisatie tentoonstelling: Femke Muermans (stagiaire).
Afbeelding: Kim Moerman.